Kurs sommelierski (poziom podstawowy oraz zaawansowany)

Celem szkolenia jest zdobycie wiedzy praktycznej i teoretycznej w zakresie:

  • Znajomości podstawowych gatunków wina oraz szczepów;
  • Umiejętności rozróżniania wina według regionów winiarskich;
  • Profesjonalnego serwisu wina:
  • umiejętności odczytywania informacji zawartych na etykiecie wina;
  • prawidłowego doboru kieliszków;
  • przechowywania wina;
  • serwowania w odpowiedniej temperaturze;
  • prawidłowego doboru wina do potraw.

Adresaci szkolenia:

Szkolenie jest skierowane do grup zorganizowanych, restauracji, hoteli, firm cateringowych oraz osób indywidualnych pragnących pragnących poszerzyć swoją wiedzę z dziedziny HORECA.


Oferujemy kurs sommelierski na 2 poziomach zaawansowania: podstawowy oraz zaawansowany.


Po więcej informacji zapraszamy do kontaktu
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.